Viceministrul Construcţiilor, Anatolie Zolotcov, spune că lucrările au fost planificate încă în 2009, iar banii sunt prevăzuţi în bugetul de stat. 

Muncitori de la o companie privată de construcţii instalează de zor gratii la uşile Parlamentului. Potrivit viceministrului Construcţiilor, lucrările s-ar efectua conform unui proiect elaborat după violenţele din aprilie 2009. Oficialul a mai menţionat că pe toate ferestrele de la etajul întâi va fi lipită o peliculă antiglonţ, care protejează sticla până şi de explozii. Viceministrul a mai declarat că lucrările nu au fost executate în anii trecuţi din lipsă de bani, dar suma necesară ar fi fost găsită acum.

Unii deputaţi salută iniţiativa de a spori măsurile de securitate în clădirea legislativului. Alţii însă cred că noile măsuri de securitate sunt dovadă că guvernanţi se tem de furia cetăţenilor.

Clădirile Parlamentului şi a Preşedinţiei au fost distruse în timpul violenţelor din aprilie 2009. Pentru reconstrucţia sediului legislativului au fost cheltuite până în prezent aproape 400 de milioane de lei. Lucrările de reparaţie a clădirii Preşedinţiei încă nu au fost finalizate. 

Contactată telefonic, secretara Parlamentului, Ala Popescu, a spus că, de fapt, lucrările sunt efectuate de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor. Purtătorul de cuvânt al Serviciului de Protecţie şi Pază de Stat, Gabriela Iordan, a menţionat că instituţia nu gestionează aceste lucrări şi ne-a redirecţionat la secretariatul Parlamentului.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.