Tânăra spune că era însărcinată cu primul său copil în aproximativ 7 luni şi că sarcina decurgea în mod normal. Săptămâna trecută însă, a ajuns cu ambulanţa la Spitalul Municipal nr.1 după ce ar fi acuzat dureri de spate şi burtă. Aceasta afirmă că nu a fost consultată de niciun medic toată noaptea, deşi se simţea foarte rău, iar a doua zi doctorii care au examinat-o i-au spus că fătul este mort.

Femeia declară că a ajuns la ora patru dimineaţa la spital, iar un doctor a venit să o consulte abia la ora nouă. De cealaltă parte, reprezentanţii Spitalului Clinic Municipal Nr.1 resping acuzaţiile. Aceştia au declarat că femeia a fost consultată de medicul de gardă, care ar fi suspectat din start că pruncul este mort, dar nu i-ar fi spus asta pentru a nu o afecta emoţional. Mai mult, atât pacienta, cât şi soţul ei au scris în fişa de externare că nu au obiecţii privind modul în care a fost tratată.

Femeia spune că a semnat fişa de externare pentru că angajaţii spitalului ar fi dus-o în eroare cu privire la conţinutul acesteia. Ea a sesizat poliţia pentru a interveni în acest caz. Oamenii legii au deschis o anchetă, dar aşteaptă rezultatele expertizei medico-legale pentru a fi stabilite circumstanţele în care a decedat pruncul.