„Am ieşit din sala Parlamentului. Ne-am convins încă o dată că nu se doreşte soluţionarea acestei probleme. Biroul Parlamentului a decis să creeze o comisie, pentru ca până pe 13 martie să ofere nişte soluţii pe care, după cum a afirmat Candu, le vor accepta. Noi vom delega oameni în această comisie, deşi suntem sceptici că se doreşte soluţionare problemei. Ne pare rău că unii dintre deputaţi şi preşedintele Parlamentului au încercat să ofere acestei acţiuni o coloratură politică”, a menţionat Petru Macovei.

„Noi am adunat semnături pentru mai multe petiţii şi le-am trimis în Parlament şi nu s-a întâmplat absolut nimic. Şi de aceea ne-am gândit că trebuie să organizăm o acţiune comună, unde să participe şi reprezentanţi ai societăţii civile. Şi am văzut că astăzi cameramanii au avut loc în sala de şedinţe. Noi vom participa în acest grup de lucru. Nu ştim care sunt rezultatele, suntem sceptici pentru că guvernanţii nu au întreprins nimic. Vom pleda şi în continuare pentru această cauză şi vom fi cu ochii pe ei. Trebuie să continuăm ceea ce am început”, a declarat Nadine Gogu.

„Parlamentul este o instituţie publică, unde trebuie să avem acces adecvat pentru ca fiecare jurnalist să poată să-şi facă reportajul lui aşa cum îl vede. Modul în care ni se oferă o singură imagine, făcută de un singur regizor nu este corect, nu este legal. Cameramanul este un jurnalist şi este foarte important ca el să fie în sala de şedinţe”, a continuat jurnalista Alina Radu.

În context, jurnalista Natalia Morari a îndemnat presa să prezinte imaginile de la acest eveniment în alb negru.

Amintim că astăzi mai mulţi reprezentanţi ai presei au organizat un flash mob şi au cerut acces în sala de şedinţe a Parlamentului.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.