Potrivit informaţilor, aceştia preconizau să introducă pe piaţa din Republica Moldova aproximativ 33 de mii de euro în bancnote de câte 50 şi 200.

Astfel, în perioada anului 2015, ofiţerul sub acoperire au achiziţionat o sumă de bani falşi de la un membru al grupului. După care, în martie curent, a mai fost achiziţionată suma de 10 000 euro falşi. Aceşti bani fiind realizaţi la echivalentul de 30 %, faţă de banii veridici. Pe 22 martie, curent, un membru al grupului infracţional a fost reţinut într-o parcare auto din Chişinău, în timp ce transmitea ofiţerului sub acoperire suma de 20 000 de euro falşi, cu nominalul bancnotei de 50 de euro fiecare. Concomitent, au fost reţinuţi alţi doi membri ai grupului, implicaţi în circulaţia banilor falşi.

În urma percheziţiilor efectuate la domiciliile suspecţilor au fost depistate şi ridicate mijloace băneşti în sumă de 43 000 de lei şi 240 de euro, parveniţi în urma achiziţiilor anterioare şi substanţe narcotice de tip marijuana.

Gruparea infracţională a fost documentată timp de nouă luni. Bancnotele false erau introduse în ţară din Uniunea Europeană.

Oamenii legii urmează să stabilească cum au fost introduse bancnotele în Republica Moldova şi unde au fost confecţionate. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, aceştia riscă până la 15 ani de închisoare.