Metoda de instruire a copiilor cu privire la pericolul incendiilor a fost inspirată din experienţa salvatorilor din Europa, care au reuşit să prevină mai multe situaţii de risc, după ce au oferit lecţii în fiecare grădiniţă. Chiar dacă în Republica Moldova proiectul „Mai isteţi ca focul” este abia la început, cei mici au prins repede firul.

Pentru ca micuţii să nu se sperie în caz de situaţii excepţionale, ei au făcut cunoştinţă cu îmbrăcămintea de salvator. Unii dintre ei s-au avântat să dea mâna cu pompierii, în timp ce alţii au avut nevoie de timp pentru a se asigura că pot avea încredere.

După ce au descoperit toate metodele corecte de prevenire şi reacţionare în situaţii de risc, copiii au mers afară să vadă cum arată autospeciala cu ajutorul căreia pompierii reuşesc să salveze vieţi.

Totuşi, cel mai interesant moment pentru cei mici a fost şansa de a intra în rolul unor pompieri adevăraţi.

În acest program vor fi implicaţi peste 90 de angajaţi ai Serviciului Situaţii Excepţionale, care vor desfăşura instruirea copiilor în aproximativ 60 de instituţii preşcolare din ţară, pe parcursul a 7 luni.