La şedinţă a fost prezent doar individul care a săvârşit planul pus la cale de fostul iubit al victimei, acesta fiind bolnav. Judecătorii au examinat astăzi demersurile din partea avocaţilor privind eliberarea acestuia din penitenciar şi plasarea în arest la domiciliu, având la bază decizia Curţii Constituţionale cu privire la ilegalitatea arestului preventiv ce depăşeşte durata de 12 luni.

La precedenta şedinţa de judecată, care s-a desfăşurat pe 18 martie, mama şi fratele fetei şi-au arătat îngrijorarea că dacă va fi eliberat în arest la domiciliu, bănuitul ar putea fugi din ţară. Mai mult, rudele victimei afirmă că el le-ar fi ameninţat anterior cu răfuiala.

Amintim că, în decembrie 2014, o tânără de 29 de ani din capitală a fost stropită pe faţă cu acid sulfuric în scara blocului din sectorul Râşcani al capitalei. Victima a decedat peste câteva ore la spital. Ancheta a stabilit că fostul iubit al fetei a comandat crima, iar planul a fost executat de către un prieten de-al său contra sumei de 1.000 de dolari, lucru recunoscut de către ambii. Suspecţii riscă detenţie pe viaţă.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.