Astfel, prin aceste modificări sunt stabilite cerinţe de performanţă energetică faţă de televizoare, maşini de spălat vase de uz casnic şi frigidere de uz casnic. Potrivit documentului, au fost făcute concretizări referitor la forma etichetei, informaţia pe care o va conţine aceasta, precum şi locul amplasării ei.

De asemenea, au fost specificate informaţiile care trebuie furnizate în cazul vânzării, închirierii sau cumpărării în rate pe internet a produselor cu impact energetic. Eticheta pusă la dispoziţie de furnizori trebuie să figureze pe mecanismul de afişare lângă preţul produsului.

Potrivit autorilor proiectului, consumul de energie de către electrocasnice înregistrează un trend ascendent, în condiţiile progresului tehnologic şi creşterii ofertei pe piaţă a acestora. Este o problemă pentru majoritatea ţărilor europene, inclusiv pentru Moldova, care importă 95% din resursele energetice. Conform unor date, către anul 2020 aparatele casnice vor atinge un consum de peste două ori mai mare decât în 2009, iar emisiile de carbon vor creşte.

Directiva 2010/30 UE a Parlamentului European şi a Consiliului recomandă să fie stabilite cerinţe clare privind consumul de energie pentru aparatele de uz casnic. Recomandările ce vizează consumatorii sunt de a procura aparate electrice de uz casnic cu un consum mic de energie. Acesta sunt mai scumpe, dar costul lor se recuperează în facturile mai mici achitate. De, exemplu, frigiderele şi maşinile de spălat de clasa A+++ consumă cu peste 30% mai puţin energie decât cele de clasa A.