Credincioşii spun că s-au abţinut să mănânce carne, peşte şi lactate, iar postul îi ajută să-şi purifice sufletele. Au venit la slujbă să primească Sfânta Împărtăşanie, să se roage pentru sănătate şi iertarea păcatelor.
Unii creştini au venit la biserică doar pentru a asista la liturghie.

După Sfânta Liturghie, creştinii au stat la coadă minute în şir pentru a se închina la părticica din Cinstitul Brâu al Maicii Domnului, care a fost adus la începutul acestei săptămâni la Catedrală. Relicva sfântă, care se păstrează de mai multe secole la biserica Le Puy-Notre-Dame din Franţa, a fost adusă în Moldova din Rusia şi se va afla în Catedrala Metropolitană până la sfârşitul Postului Mare. Potrivit protoiereului, Teodor Bortă, Brâul Maicii Domnului este ca un acoperământ care ne adăposteşte de toate relele.

Postul Paştelui a început pe 14 martie şi este considerat cel mai lung şi mai aspru post de peste an, care aminteşte de cele 40 de zile ţinute de Mântuitor înainte de începerea activităţii sale mesianice. Tradiţia creştină spune că prin post ne purificăm atât trupeşte, cât şi sufleteşte. Învierea Domnului va fi sărbătorită, în acest an, pe întâi mai.