„La bordul avionului se aflau 62 de pasageri, dintre care 12 cetăţeni străini. Potrivit informaţiilor comunicate de către autorităţile ruse Ambasadei Republicii Moldova de la Moscova, printre victimele catastrofei nu sunt cetăţeni ai Republicii Moldova”, precizează responsabilii de la minister.

Precizăm că un avion de pasageri s-a prăbuşit noaptea trecută pe aeroportul din oraşul rus Rostov-pe-Don, impactul soldându-se cu moartea tuturor persoanelor de la bord, printre care se aflau şi patru copii. Tragedia s-a întâmplat noaptea trecută, informaţia fiind confirmată de autorităţile ruse. Aeronava venea din Dubai şi avea la bord 62 de persoane. Autorităţile ruse au anunţat că nu există supravieţuitori.

Anchetatorii nu au stabilit clar care sunt cauzele incidentului aviatic, dar vizibilitatea era redusă şi vântul bătea puternic în zona aeroportului din Rostov-pe-Don. Potrivit unor informaţii neconfirmate, la bord a avut loc o explozie urmată de un incendiu, scrie Mediafax. Piloţii ar fi renunţat la încercarea iniţială de a ateriza, zburând circa două ore în jurul aeroportului pentru a consuma combustibilul.