„Numărul mare de copii din grupe se justifică prin numărul mare de cereri de înscriere din partea părinţilor. La momentul actual cereri nu mai sunt, toţi copiii mai mari de trei ani au fost înscrişi la grădiniţă”, a declarat Tverdohleb.

Consilierul socialist Ion Ceban a venit cu o replică, afirmând că mai mulţi părinţi se plâng de lipsa locurilor în grădiniţe. „Pe reţelele de socializare sunt forumuri unde astfel de plângeri sunt sute”, a spus Ceban.

„Un alt motiv al lipsei locurilor în grădiniţe este faptul că din 2007 nu s-a construit nici o grădiniţă, mai mult, unele au fost închise din cauza stării proaste. Pentru reparaţia acestor grădiniţe s-au cheltuit zeci de milioane de lei, numărul copiilor mai mari de trei ani, din 2007 până în prezent a crescut de la 82 de mii până la 86 de mii” a adăugat consilierul.

Potrivit Codului Educaţiei, copiii merg la grădiniţă de la vârsta de 3 ani. Grupele de creşă sunt deschise dacă autorităţile publice locale au posibilităţi financiare. În cele 155 de grădiniţe din municipiul Chişinău există 150 de grupe pentru copii de la 2 la 3 ani. Anul trecut, au fost redeschise două grădiniţe şi în jur de 14 grupe.