Cei aproximativ 50 de conducători auto şi-au parcat automobilele vizavi de Guvern, claxonând şi cerând socoteală demnitarilor. Potrivit şoferilor care deţin automobile cu numere de înmatriculare străine, majorarea este nejustificată, astfel, manifestanţii au cerut autorităţilor să explice de ce intenţionează să o implementeze.
 
Amintim că săptămâna trecută Guvernul a aprobat politica bugetar fiscală. Astfel, taxele pentru autoturismele cu numere străine care se află pe teritoriul RM se vor majora considerabil. În aceste circumstanţe, şoferii vor fi nevoiţi să scoată din buzunar 30 de euro pentru o vinietă de 30 de zile, 90 de euro pentru 90 de zile şi 180 de euro pentru 180 de zile. Pentru un termen de 7 şi 15 zile, vinieta rămâne la un nivel de 4 şi, respectiv, 8 euro.

Actualmente, costul vinietei pentru 12 luni este de 100 de euro. Totodată, şoferii care nu vor avea vinieta achitată vor fi sancţionaţi contravenţional cu o amendă de 2000 de lei, iar în cazul repetării, amenda va creşte cu 600 de lei.