„S-a decis alocarea a câte 40 de mii de lei fiecărei familii a celor 13 persoane care au suferit în urma deflagraţiei, pornindu-se de la considerentul că au avut de suportat cheltuieli, dar şi pentru că nu vor putea activa o perioadă de timp”, a explicat responsabila.

Totodată, Herţa a menţionat că banii urmează să fie alocaţi miercuri, 16 martie sau cel târziu joi, 17 martie. Anterior, autorităţile municipale au alocat victimelor deflagraţiei un ajutor financiar în mărime de 20 de mii de lei.

Luni, 14 martie, după şedinţa operativă a Primăriei, victimele şi rudele persoanelor care au avut de suferit în urma exploziei au cerut pedepsirea tuturor celor care se fac vinovaţi. Oamenii au fost şi anterior la Primărie, unde i-au cerut primarului general demisia sa şi a celor responsabili.

După deflagraţia de pe 9 ianuarie dintr-un local de alimentaţie publică din Piaţa Centrală, circa 20 de persoane au fost transportate la spital. Ca urmare a examinărilor, au fost internate 13 persoane, ulterior patru persoane s-au stins din viaţă.