Protestatarii nu au avut acces în sala de şedinţe, dar primarul Dorin Chirtoacă i-a invitat la discuţii într-un alt birou.

După aproximativ două ore de discuţii, Dorin Chirtoacă i-a asigurat pe oameni că vinovaţii vor răspunde pentru cele întâmplate în instanţa de judecată. 

În urma unei anchete iniţiate de Primăria Capitalei s-a constatat că despre neregulile din cantină ştiau reprezentanţii mai multor instituţii, precum ar fi: Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale, Centrul Municipal de Sănătate Publică, Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor, Direcţia Comerţ din cadrul Primăriei şi Pretura sectorului Centru. Cei vizaţi au respins acuzaţiile. Pe 9 ianuarie, într-o cantină de pe teritoriul Pieţei Centrale s-a produs o deflagraţie, în urma căreia 17 oameni au fost răniţi. Un bărbat a murit la Spitalul de Urgenţă din capitală, iar trei femei au decedat la Spitalul de Arsuri din Bucureşti. La Centrul Republican de Leziuni Termice din Chişinău mai rămâne internată o persoană. Administratorii localului, soţ şi soţie, riscă până la 10 ani de puşcărie. În prezent, bărbatul este în arest la domiciliu, iar femeia în izolator.