Astfel, astăzi au fost aduse listele ştampilate de autorităţile publice locale din zece raioane ale ţării. Mai mulţi voluntari s-au alăturat membrilor grupului de iniţiativă pentru a-i ajuta la procesarea acestora. 

Colectorii din raionul Căuşeni au adus listele de subscripţie pentru ca acestea să fie procesate de către membrii grupului de iniţiativă. Ei spun că procesul a fost anevoios, dar se bucură că într-un final au reuşit.

Potrivit membrilor grupului de iniţiativă, până acum au fost procesate peste 200 de mii de semnături din cele peste 400 de mii, câte au fost strânse în total.

Cu toate că, luni, listele urmează să fie prezentate la Comisia Electorală Centrală, mai sunt primari care se încăpăţânează şi refuză categoric să le ştampileze, spun organizatorii.

Membrii grupului de iniţiativă au declarat că aceşti primari vor fi daţi în judecată, întrucât încalcă legea. Mâine urmează ca şi colectorii din celelate raioane să aducă listele de subscripţie.

Precizăm că luni, 14 martie, la ora 12, membrii Consiliului Marii Adunări Naţionale vor organiza o conferinţă de presă în centrul capitalei, înainte de a merge la CEC.