Consilierii municipali declară că, în acest caz, cei care ar fi trebuit să ia măsuri sunt responsabilii Preturii şi ai poliţiei sectorului Buiucani. Forţele de ordine, la rândul lor, îşi pasează responsabilităţile. 

Mai mulţi locatari ai blocurilor din preajma şantierului de construcţii s-au adunat astăzi să protesteze din motiv că antreprenorul refuză să se conformeze hotărârii autorităţilor locale.

Pe de altă parte, reprezentanţii firmei de construcţie consideră că acţiunile locatarilor sunt ilegale şi că autorităţile municipale NU ar avea dreptul să anuleze o autorizaţie emisă deja. Ei au spus că vor continua lucrările.

La faţa locului au venit şi câţiva consilieri municipali, care NU au reuşit să-i convingă pe constructori să-şi sisteze lucrările.

Consilierul independent Ion Ştefăniţă, cel care a venit cu iniţiativa de a vota moratoriul, declară că de sistarea lucrărilor ar fi trebuit să se preocupe reprezentanţii Preturii şi ai poliţiei sectorului Buiucani.

Poliţiştii care au venit la faţa locului au declarat că ei au doar misiunea de a asigura ordinea publică, NU şi de a-l obliga pe antreprenor să-şi sisteze lucrările. Acest lucru, potrivit lor, trebuie să-l facă reprezentanţii Inspecţiei de Stat în Construcţii.

Atât reprezentanţii Preturii Buiucani, cât şi cei ai Inspecţiei de Stat în Construcţii nu au fost de găsit pentru a oferi o reacţie.