Totodată pe parcursul săptămânii trecute în municipiu au fost înregistrate 78 cazuri de gripă clinică sezonieră (în săptămâna precedenta au fost înregistrate 102 cazuri), inclusiv 45 − la copii sub vârsta de 17 ani. În perioada rece a anului în total în municipiu au fost înregistrate 438 cazuri de gripă sezonieră.

Amintim că 12 persoane s-au stins din viaţă de la începutul acestui an. O femeie de 53 şi alta 58 de ani s-a stins din viaţă la nordul ţării din cauza complicaţiilor provocate de infecţia virală. Totodată,  a murit un bebeluş de patru luni din Bălţi. Încă două victime sunt din Teleneşti. Este vorba despre două femei din două localităţi ale raionului, în vârstă de 66 şi, respectiv, 55 de ani. A şasea  victimă este o femeie din Tighina. Ulterior a decedat şi un bărbat din capitală de 49 de ani şi altul de 38 de ani din Bălţi, din cauză unei insuficienţe respiratorii acute, agravate pe fundalul gripei.

A noua victimă a fost înregistrată la Nisporeni, un bărbat de 48 de ani. La sfârşitul lunii februarie au mai decedat două persoane la sudul ţării. Este vorba despre o fetiţă de 12 ani din Hânceşti şi o tânără de 26 de ani din Ceadâr-Lunga. Unul dintre ultimele decese a fost înregistrat Glodeni, acolo unde o femeie de 47 de ani s-a stins din viaţă după ce pneumonia acesteia s-a agravat.