„Astăzi la CSM urma să aibă loc o nouă partidă de circ. Plahotniuc urma să-şi instaleze scula sa. S-a amânat deliberarea şi facem apel către cetăţenii care nu doresc să aibă un stat capturat să vină aici să protesteze”, a declarat Andrei Năstase, liderul Platformei Demnitate şi Adevăr.

Totodată, Inga Grigoriu, membru al Platformei DA, a făcut apel către cetăţeni, îndemnându-i să vină astăzi la 13:30, în faţa Consiliului Superior al Magistraturii pentru protesta faţă de realegerea lui Mihai Poalelungi în fruntea CSJ. „Noi credem că cetăţenii trebuie să fie aici pentru a nu permite ca acest sistem să-şi instaureze o slugă. Doar presiunea cetăţenilor ne va duce la izbândă”, a menţionat Inga Grigoriu.

Precizăm că şi societatea civilă se opune alegerii lui Mihai Poalelungi la şefia CSJ.

Amintim că numele lui Poalelungi a fost implicat în mai multe scandaluri mediatice. Fostul deputat PLDM Ion Butmalai declara cu trei ani în urmă, cu referire la informaţii oferite de SIS, că Mihai Poalelungi, ar fi participat în 2012 la elaborarea schemei de legalizare a atacului asupra BEM. Judecătorul a negat orice implicare. Ce-i drept, iniţial, a declarat că nu s-ar fi aflat în ţară în ziua în care, potrivit lui Butmalai, a fost pus la cale planul, iar ulterior şi-a schimbat declaraţiile după ce a fost contrazis de Poliţia de Frontieră.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.