„La momentul deflagraţiei, toată familia mea, împreună cu soţia şi copiii, eram în casă şi cu asta terminăm discuţiile. Părinţii mei sunt încă şocaţi de ceea ce s-a întâmplat. Nu au experienţă în interacţiunea cu presa din RM şi din străinătate. Acest lucru poate explica şi explică, în opinia mea, unele declaraţii emotive.”

Solicitat să comenteze declaraţiile premierului Pavel Filip, care a sugerat ieri că atacul cu grenadă asupra casei lui Dorin Drăguţanu ar putea avea legătură cu activitatea din ultima perioadă a BNM în privinţa unei anumite bănci, guvernatorul a răspuns: „Nu o să comentez ce a spus domnul prim-ministru. Toată informaţia pe care o deţin şi toate presupunerile pe care le am le transmit instituţiilor de anchetă. Este de competenţa lor de a ajunge la anumite concluzii. Am anumite viziuni şi gânduri despre ceea ce s-a întâmplat. Dar nu vreau să lansez ipoteze, unele dintre care pot să aibă dreptul la viaţă, altele mai puţin”.

Locuinţa lui Dorin Drăguţanu a fost ţinta unui atac cu grenadă la începutul acestei săptămâni. Din fericire, nimeni nu a fost rănit, fiind deteriorat doar balconul locuinţei. Procuratura Generală a deschis o cauză penală, calificând incidentul drept act terorist.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.