„Noi nu renunţăm la proteste şi protestul paşnic, civilizat, masiv va fi o formă de presiune asupra guvernării, ca de exemplu la prima şedinţă a Parlamentului, aceste revendicări să fie incluse în ordinea de zi”, a menţionat Alexandru Slusari, membru Consiliul Marii Adunări Naţionale.

În context, un alt membru al Platformei Civice Demnitate şi Adevăr, Vasile Năstase, a adăugat: „Într-o societate democratică şi civilizată orice Guvern ar fi plecat. Protestele noastre trebuie să fie cu ţintă directă: la prima şedinţă a Parlamentului oamenii vor veni şi vor face presiune din afară astfel încât ei să le includă aceste lucruri în ordinea de zi a sesiunii”.

Secretarul Consiliul Marii Adunări Naţionale, Chiril Moţpan, a declarat că în cazul în care autorităţile nu vor îndeplini nicio condiţie, atunci protestele vor avea o altă amplitudine. „Dacă nu vor întreprinde nicio acţiune, aşa cum au făcut-o şi până acum, trebuie să fie clar că revolta va lua o nouă amplitudine, vor deveni mult mai dure aceste proteste”.

Amintim că participanţii la Forumul Civic cu genericul „Consolidarea societăţii civile în lupta cu regimul oligarhic” au prezentat astăzi rezoluţia cu privire la soluţiile de depăşire a crizei social-politice din Republica Moldova.

Documentul conţine un set de condiţii care trebuie îndeplinite în următoarele 30 de zile. Printre dezideratele incluse în Rezoluţia Forumului Civic se numără modificarea cadrului legislativ în domeniul sistemului bancar şi a Codului Penal în vederea eliminării riscurilor de fraudare în continuare a băncilor şi a stopării spălării de bani, selectarea guvernatorului şi a viceguvernatorilor BNM în cadrul unui concurs jurizat internaţional, adoptarea cadrului legislativ pentru avansarea reformelor în domeniul justiţiei şi combaterii corupţiei, consolidarea instituţiilor de drept şi de reglementare, etc.