Dan a impresionat juriul cu o metodologie creativă de dezamorsare a minelor şi a artileriei neexplodate. Noutatea proiectului său constă în faptul că mecanismul le permite geniştilor să identifice şi să înlăture de la distanţă, fără a se expune vreunui risc, obiectele explozive şi periculoase rămase în urma confruntărilor armate.

În spatele oricărui câştig stau ore întregi de muncă, multă răbdare şi străduinţă. Chiar dacă a dedicat mai bine de jumătate de an studiului, tânărul spune că nu a făcut-o în zadar, iar experienţa a dat roade. Peste câteva luni, elevul va pleca în Arizona la Competiţia Internaţională „INTEL ISEF”pentru a face cunoscută invenţia întregii lumi.

Tânărul inginer nu se opreşte aici. Chiar dacă şi-a atins scopul, Dan mai are multe idei pentru alte proiecte la fel de ingenioase. Vrea să contribuie la dezvoltarea ţării şi crede că anume aşa o poate face cel mai bine.

Competiţia ştiinţifică „Intel Isef” se va desfăşura în perioada 11-16 mai în Statele Unite ale Americii. La concurs vor participa peste 1.700 de elevi din aproximativ 70 de ţări.