Codul Electoral prevede că, înainte de a fi prezentate la Comisia Electorală Centrală, listele de subscripţie trebuie să fie autentificate prin aplicarea pe fiecare foaie a ştampilei autorităţii publice locale. Se pare că primarul comunei Jora de Mijloc, Ion Terentii, nu este dispus să o facă. Într-o convorbire telefonică, secretara Consiliului local a declarat că acesta ar fi invocat mai multe motive pentru refuzul de a autentifica listele cu semnături. Mai mult, alesul local ar fi ameninţat că se va răzbuna pe persoanele care au semnat pentru referendum. 

Primarul respinge acuzaţia că ar fi cerut să fie plătit pentru autentificarea listelor cu semnături, dar a refuzat să ofere alte detalii.

Potrivit colectorilor, să ştampileze listele de subscripţie ar fi refuzat cu câteva zile în urmă şi primarul satului Peresecina, Nicolae Buzu, care, de asemenea, a candidat pe listele PD. Astăzi însă acesta a autentificat documentele şi a declarat că din start nu a refuzat să o facă, ci doar a avut nevoie de timp pentru a studia filele.