Manifestanţii scandează: „Vrem să lucrăm!” Constructorii se plâng de abuzuri din partea socialiştilor şi că le este întreruptă activitatea.

În replică, socialiştii au încercat să argumenteze că lucrările de construcţie se desfăşoară pe spaţii verzi şi pe terenurile de joacă pentru copiii.

În conflict s-a implicat şi activista Maia Laguta, care a susţinut consilierii socialişti. Ea a reuşit să ajungă la tribuna centrală pentru a-şi exprima nemulţumirea de protestul muncitorilor.

Consilierul PPEM Oazu Nantoi a propus ca protestatarii să delege câţiva reprezentanţi pentru ca aceştia să discute cu o comisie specială din cadrul Primăriei, pentru a soluţiona conflictul.

„Este o comisie care a fost creată pentru examinarea situaţiei de conflict. Astfel, CMC va propune soluţii pentru a ieşi din impas. Delegaţi câteva persoane, ca noi să discutăm şi să ieşim cu o soluţie rezonabilă”, a declarat Nantoi.

Cu puţin timp în urmă s-a anunţat o pauză până la ora 14:00, după care consilierii municipali îşi vor continua activitatea.