„Această scrisoare scoate în evidenţă frica, minciuna, trufia, ipocrizia şi agramaţia juridică a celui mai toxic personaj din regiune - Plahotniuc. Acest proxenet politic pune în aplicare tehnici sovietice şi banditeşti de intimidare şi de demoralizare a celor pe care i-a jefuit din dosul şi din faţa tatălui său spiritual Voronin. După mimarea investigării furtului miliardelor de lei, a spălărilor de miliarde de dolari, a furtului la tarifele la energie, din monopoluri, această înscenare a unor devastări şi inventarea unor prejudicii nu mai surprinde pe nimeni”, a declarat Andrei Năstase, pentru Jurnal TV.

„Acest criminal, beneficiar al batjocurii suportate de populaţia acestei ţări e în stare să îşi însceneze într-o zi şi propria întemniţare. Scoaterea din captivitate a statului şi a cetăţenilor merită orice sacrificiu. O viaţă trăită în Demnitate si Adevăr nu are preţ”, a mai adăugat liderul Platformei DA.

Potrivit unor calcule efectuate de Secretariatul Parlamentului şi de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor şi a Serviciului Protecţie şi Pază de Stat, pagubele pricinuite sediului Parlamentului se ridică la peste 750 de mii de lei.

Gardul de protecţie a fost estimat la 96 de mii de lei, pereţii încăperii la circa 57 de mii de lei, iar scanerul şi carcasa acestuia - la circa 85 de mii de lei.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.