Menţionăm că şedinţa are loc în lipsa aleşilor locali din fracţiunea PL. Liberalii au refuzat să participe la şedinţă până când va fi formată o nouă majoritate. Asta după ce consilierii PPEM au părăsit alianţa proeuropeană.

Pe ordinea de zi a şedinţei de astăzi este inclus şi un proiect de decizie cu privire la demiterea şefului Direcţiei Sănătate a Primăriei Capitalei, Mihai Moldovanu. Secretarul consiliului, Valeriu Didencu, a declarat că aleşii locali, conform regulamentului CMC, pot demite doar şefii de direcţie, nu şi pretorii.

Amintim că pe 11 februarie CMC a adoptat trei decizii cu privire la eliberarea din funcţii a trei funcţionari municipali pentru neglijenţă în serviciu şi îndeplinirea necorespunzătoare a obligaţiunilor de serviciu.
 
Astfel, au fost demişi Oleg Poiată, pretorul sectorului Centru, Marcel Zambiţchi, şef al Direcţiei generale Comerţ, alimentaţie publică şi prestări servicii şi Veaceslav Balan, directorul Pieţei Centrale.

Ulterior, Primăria a declarat ilegale respectivele deciziile CMC, anunţând că Oleg Poiată şi Veaceslav Balan rămân în funcţii.