Liderul fracţiunii PCRM, Vasili Chirtoca, a declarat că proiectul prevede interzicerea construcţiilor în spaţiile verzi, dar şi interzicerea lucrărilor de reconstrucţie sau reparaţie a monumentelor istorice care ar modifica aspectul exterior. O altă prevedere constă în interzicerea oricăror lucrări de construcţii în spaţiile dintre clădirile deja construite şi trotuare. La fel, potrivit proiectului, urmează a fi interzisă eliberarea autorizaţiilor pentru construcţii, în lipsa unei decizii a CMC, dar şi până la elaborarea noului Plan Urbanistic General.

Proiectul a fost votat ca bază de către 29 de consilieri, printre care consilieri ai Partidului Socialiştilor, ai Partidului Popular European, ai Partidului Politic Partidul Nostru şi consilierul independent Ion Ştefăniţă. La fel, consilieri au convenit ca prevederile proiectului să fie îmbunătăţite, iar în acest sens a fost creat un grup de lucru.

După definitivarea acestuia, grupul de lucru urmează să-l expună dezbaterilor publice şi să-l prezinte în termen de 30 de zile.