Potrivit directorului întreprinderii de stat, clădirea de pe strada Munceşti va fi dată în chirie, iar policlinica va fi mutată la Spitalul Clinic Central al CFM. Muncitorii cred însă că, de fapt, se urmăreşte privatizarea instituţiei medicale care se află aproape de centrul capitalei.

Policlinica Întreprinderii de Stat "Calea Ferată din Moldova" se află acum pe strada Munceşti din sectorul Botanica al capitalei, chiar în apropierea Gării. Recent, medicii au aflat că vor trebui să se mute pe strada Gheorghe Caşu, în clădirea Spitalului Clinic Central al CFM. Ei spun că nu sunt de acord cu această decizie a conducerii companiei.

Între timp, la Spitalul Clinic Central a fost pregătit deja spaţiul pentru policlinică.

Directorul general al CFM, Iurie Topală, a spus că încăperea în care se află policlinica va fi dată în chirie pentru a optimiza cheltuielile întreprinderii. De asemenea, el a recunoscut că sediul este gajat la bancă, dar a adăugat că instituţia nu are datorii la plata ratelor.

Potrivit directorului CFM, în 2013, întreprinderea a luat un credit de 10 milioane de euro pentru a reutila cinci trenuri în România. Astfel, Calea Ferată din Moldova a gajat mai multe clădiri pe care le deţine, inclusiv policlinica de pe strada Munceşti. Instituţie medicală a fost deschisă în 1964.