Potrivit raportului preliminar al anchetei de serviciu, timp de nouă luni acest local a funcţionat fără autorizaţie, iar reprezentanţii Serviciului Situaţii Excepţionale nu au efectuat verificăti din 2013 pentru că nu au avut dreptul să facă acest lucru. Rezultatele raportului preliminar au fost prezentate de şeful Direcţiei Sănătate a Primăriei, transmite IPN.

Potrivit lui Mihai Moldovanu, aragazul funcţiona conectat la buteliile de gaz din 2013. „Am vorbit cu angajaţii localului, care au spus că aragazul nu a fost schimbat niciodată, iar mirosul de gaz era permanent. Despre aceasta ştiau şi patronii acestui local”, a menţionat responsabilul.

„Acestea nu puteau să nu fie observate. Mai departe se pune întrebarea în ce măsură superiorii acelor funcţionari, care au fost la faţa locului, pot fi pedepsiţi pentru faptul că nu au ştiut şi au fost induşi în eroare”, a menţionat Dorin Chirtoacă.

Edilul a mai declarat că nu exclude că persoanele responsabile care au fost în local şi nu au semnalat existenţa aragazelor vor fi trase la răspundere penală şi a solicitat să fie identificată persoana care este responsabilă de verificarea proiectului tehnologic al localului.

Explozia din local, care s-a produs pe 9 ianuarie din cauza unei butelii de gaz utilizată necorespunzător, a provocat decesul a patru persoane: trei femei care au fost transportate la Bucureşti şi un bărbat care a decedat la Spitalul de Urgenţă. În total, circa 20 de persoane au avut de suferit, 13 dintre care au fost internate în stare gravă şi critică.