Afirmaţia a urmat după ce Chirtoacă a dispus evacuarea gheretelor de pe aleea bulevardului Mircea cel Bătrân, ele urmând să fie mutate pe străzile adiacente.

„Problema gheretelor este mai gravă, pentru că sunt din cele care au fundament. Unele au apă şi canalizare. Regulamentul prin care să mutăm comerţul stradal în altă parte trebuie de făcut de urgenţă. În general, trebuie interzisă şi în actele normative noţiunea de „unitate comercială statică”, o formulare mai reuşită ar fi „comerţ ambulant mobil”, a declarat Chirtoacă.

Edilul s-a referit şi la panourile publicitare din oraş, despre care spune că majoritatea vor fi scoase, în afară de cele electronice, care vor fi reglementate aparte.

Rămâne de văzut în ce măsură această decizie a primarului va afecta şi tonetele care vând cafea în centrul Chişinăului, afacere a familiei Chirtoacă.
 
Amintim că presa a scris anterior despre afacerea familiei Chirtoacă cu tonetele „Coffee time”, insta­late chiar în cen­trul Chi­şi­nă­u­lui.

De fapt, con­stată pro­cu­ro­rii într-un dosar penal, des­chis pen­tru eva­ziune fis­cală acum un an şi jumă­tate, că cinci firme, cu acti­vi­tăţi tan­genţi­ale celor ale Pri­mă­riei Chi­şi­nău, ar fi con­tro­late de fra­tele pri­ma­ru­lui, Lucian Chir­toacă.