Victima spune că de la incidentul produs în decembrie 2014 a fost criticată şi înjosită de persoane care nici nu-i cunosc situaţia.

Judecătoarea care l-a condamnat acum trei săptămâni pe unul dintre indivizi la doi ani de puşcărie susţine că el a fost acuzat doar pentru privare de libertate, NU şi pentru viol, iar instanţa a examinat dosarul în baza probelor aduse de procuror.

Mama fetei spune că pe parcursul anchetei procurorul avea un comportament inadecvat, iar cererile în privinţa tânărului care ar fi violat-o pe fiica ei şi a celui care ar fi bătut-o au fost respinse de instanţă.

Procurorul a respins acuzaţiile ce i s-au adus, dar a refuzat să ofere detalii despre acest caz.

Avocatul victimei spune că a contestat la Curtea de Apel decizia de a-i scoate de sub urmărire penală pe ceilalţi doi tineri.

La rândul său, magistrata susţine că a examinat dosarul conform procedurilor legale.

Chiar şi aşa, individul care a fost condamnat pentru privare de libertate NU a ajuns la puşcărie deocamdată. Asta pentru că în ziua pronunţării deciziei el nu a fost la şedinţă, iar când poliţiştii au venit după el, nu l-au mai găsit acasă. Nu a deschis nimeni nici ieri.

Potrivit ofiţerului de presă al Inspectoratului de Poliţie Orhei, Diana Maxim, pentru ca forţele de ordine să-l caute pe condamnat, el trebuie să fie anunţat în urmărire de către judecătoare, însă acest lucru NU s-a întâmplat până în prezent. Magistrata Ecaterina Buzu nu a răspuns la telefon pentru a oferi o replică în acest sens.

Subiectul este comentat pe larg pe reţelele de socializare. Astfel, doar în trei zile, aproximativ 9.800 de oameni au semnat o petiţie online prin care solicită ca examinarea dosarului să fie reluată, iar cei care se fac vinovaţi să fie pedepsiţi.

Victima avea 17 ani când cei trei indivizi au ţinut-o încuiată timp de 24 de ore într-o locuinţă. Ea mai spune că a fost bătută şi obligată să consume alcool, iar unul dintre tineri a violat-o. Juriştii Asociaţiei Promo-Lex susţin că Moldova a pierdut la CEDO zeci de procese ce ţin de violarea minorilor. Asta pentru că instituţiile de drept nu au desfăşurat anchetele eficient.