Operatorul Jurnal TV filma la intrarea în localul în care primarul oraşului Orhei, Ilan Shor, sărbătoarea un eveniment de familie. Era ziua de naştere a fiicei sale, potrivit unor mesaje postate pe internet de către soţia controversatului om de afaceri, interpreta din Rusia Jasmin. În faţa restaurantului din Chişinău se aflau cel puţin patru maşini de lux cu numere de înmatriculare din seria KKL - un BMW, un Mercedes şi două Porsche Cayenne. Se cunoaşte că majoritatea automobilelor lui Ilan Shor au numere de înmatriculare din seria KKL. El are şi un avion cu numărul de înregistrare ER-KKL. La restaurant şi-au făcut apariţia adulţi şi copii cu daruri şi baloane, însă mai multe persoane care au refuzat să se prezinte s-au apropiat, rând pe rând, de cameramanul Jurnal TV cerându-i să înceteze filmarea. Până la urmă, mai mulţi indivizi îmbrăcaţi în uniforme ale firmei de pază Thor Security Group i-au acoperit obiectivul camerei cu o căciulă şi nu i-au permis să se urnească din loc timp de jumătate de oră.

În urma acestui incident, operatorul Jurnal TV a mers la poliţie şi a depus o plângere în care susţine că a fost privat de libertate de către angajaţii Thor Security Group. Indivizii care l-au sechestrat purtau uniformele acestei firme de pază.

De cealaltă parte, directorul companiei de pază Thor Security Group, Octavian Rusu, respinge acuzaţiile operatorului Jurnal TV.

Oamenii legii au cerut explicaţii atât de la firma de pază, cât şi de la administraţia restaurantului, de la care au solicitat imaginile surprinse de camerele de supraveghere instalate în curtea localului. Ghinion, însă.

Potrivit portalului Mold-street.com, Thor Security Group SRL asigură paza Primăriei din Orhei după ce compania de pază a lui Ilan Shor, Klassica Force SRL, a intrat în procedură de insolvenţă. Purtătoarea de cuvânt a primarului de Orhei, Maria Albot, nu a fost de găsit pentru a oferi o reacţie.