„La timpul meu, fiind conducător al unui grup specializat în descoperirea omorurilor comise în Chişinău, ani la rând am investigat zeci de cazuri de omor în privinţa celor mai periculoşi ucigaşi şi criminali de la începutul anilor 90, care sunt pe drept socotiţi anii dezmăţului lumii criminale după prăbuşirea URSS. Nici prin cap nu mi-a trecut să cer pază de corp, în pofida faptului că asupra mea au fost organizate două tentative reale de omor. Nici măcar nu s-a petrecut o anchetă a acelor cazuri”, a comentat Diacov pe contul său de Facebook.

„Mă întreb cui îi trebuie viaţa acestui Drăguţanu? Cine şi pentru ce poate să-şi ia păcat pe suflet? Circ în tramvai”, a adăugat fostul procuror al capitalei.

Amintim că locuinţa guvernatorului BNM a devenit, la începutul săptămânii trecute, ţinta unui atac cu grenadă. Nimeni nu a fost rănit, dar faţada imobilului a fost avariată şi mai multe geamuri au fost sparte. Procuratura Generală a deschis o cauză penală, calificând incidentul drept atac terorist. 

După incident, guvernatorul demisionar a anunţat că va iniţia demersurile necesare pentru ca familia sa să beneficieze de servicii de pază de stat.

Potrivit legii, demnitarii şi membrii familiilor lor pot beneficia de protecţie de stat în cazul în care se constată o stare de pericol sau dacă există informaţii despre organizarea unor acţiuni prin care s-ar atenta la viaţa lor. Şeful statului este cel care dispune acordarea serviciilor de pază de stat, la solicitarea instituţiilor interesate sau a demnitarilor.