„Trei pacienţi vor suporta intervenţii chirurgicale finale de grefare a pielii a plăgilor. Această intervenţie presupune transplantul de piele de pe zonele sănătoase pe zonele afectate de arsuri. Toţi sunt bine, sunt cooperanţi, sunt cu ameliorare, plăgile faciale au regenerat complet la toţi”, a declarat medic ortoped-traumatolog, Octavian Crimpei.

Mariana Josan din localitatea Marcăuţi, raionul Dubăsari, este printre cei trei pacienţi care vor fi supuşi intervenţiei chirurgicale. Femeia de 30 de ani îşi aminteşte cu groază de incendiul de acum trei săptămâni. Ea spune că în sâmbăta fatidică a venit în capitală pentru a face cumpărături, întrucât a doua zi urma să-şi sărbătorească ziua de naştere. Tânăra a intrat în cantina cu pricina să ia masa, dar a ajuns la spital în stare gravă. Tragedia i-a schimbat complet viaţa. Ea va rămâne cu sechele şi va trebui să se adapteze la un nou mod de a trăi.

Potrivit medicilor, alţi trei pacienţi internaţi la Centrul Republican de Leziuni Termice din capitală au fost supuşi transplantului de piele săptămâna trecută.