Astăzi Andrei Baştovoi a fost nevoit să-i dea vestea dureroasă şi fiului său mai mic, Mircea, care este pe patul de spital şi care până azi nu a ştiut că mama sa nu mai este în viaţă. „Mircea se simte mai binişor, dar... Oricum... Abia acum a aflat despre decesul mamei şi... Nu ştim care va fi reacţia”, a spus fostul deputat.

„Situaţia în care eram şi aşa era o tragedie pentru familie... Şi acum s-a mărit exponenţial. Acum ne ocupăm de formalităţile cu cimitirul, cu Mircea, asta este important. Deja după, rudele cred că se vor ocupa de toate treburile astea, vor vedea cum s-a întâmplat. Dar cazanul e defect, este vina noastră, nu e a nimănui, nu este, Doamne fereşte, ceva teoria conspiraţiei”, a mai declarat Andrei Baştovoi.

Totodată, semnatarul Declaraţiei de Independenţă a confirmat că ambulanţa a venit, într-adevăr, cu 10 ore înainte ca să fie găsiţi fiul şi soţia sa, însă medicii au plecat după ce nimeni nu a deschis. Gestul medicilor este unul criminal, crede Andrei Baştovoi.

„Ambulanţa a venit, este adevărat. Rudele se vor ocupa de asta, noi nu avem posibilitatea de acolo unde o să plecăm înapoi. Nici nu ştiu cum să califici gestul, este incalificabil. Cum a spus şi sora mea, când le-a trebuit să facă percheziţii, au venit şi la 7 dimineaţa, au escaladat poarta, au intrat, adică nu a fost o problemă. Mai ales că vorbim totuşi despre o aliniere la serviciul SMURD România, unde poate să sune chiar şi un copil şi vine tot tacâmul, vine şi poliţia, şi pompierii, toţi odată. 

Dacă era unul singur acasă şi să telefoneze la ambulanţă a fost ultima ce a putut să facă? Să cheme ambulanţa şi a căzut. Păi ce, trebuie să-l laşi pentru că nu ţi-a deschis? Este o plecare criminală de la faţa locului. Dar acum... Vă daţi seama... Ne permiteţi să ne concentrăm pe ale noastre...”, a spus Andrei Baştovoi.

Funeraliile Svetlanei Baştovoi vor avea loc mâine, la Cimitirul Central din strada Armenească. Soţia deputatului în primul Parlament Andrei Baştovoi a murit acum două zile, cel mai probabil, din cauza unei scurgeri de gaze, iar fiul lor, în vârstă de 26 de ani, a ajuns la spital în stare gravă

Andrei Baştovoi şi fiul său mai mare, Valentin, sunt deţinuţi în Penitenciarul 13 fiind cercetaţi într-un dosar pe care multe voci l-au numit fabricat la comandă. Andrei Baştovoi este învinuit de comandarea unui dublu omor, printre care şi al fiului milionarului Anatol Stati, dar şi de delapidare de fonduri. Valentin Baştovoi este acuzat de delapidare de fonduri în proporţii deosebit de mari. Dosarul a fost purtat din instanţă în instanţă mai bine de trei ani, timp în care Svetlana Baştovoi nu a lipsit de la nicio şedinţă şi nu a încetat să creadă că soţul şi fiul ei vor fi eliberaţi.