Năstase susţine că s-a întâmplat la doar câteva zile după ce a dat declaraţii despre fărădelegile în care ar fi fost implicat oligarhul Vladimir Plahotniuc.

Ancheta penală a fost iniţiată după ce un angajat al portalului de ştiri Today.md a depus o plângere că ar fi fost agresat în timpul unei întrevederi cu simpatizanţii Platformei DA. Vasile Năstase susţine că dosarul este fabricat la comanda lui Plahotniuc şi că toţi cei care se opun regimului oligarhic ajung să fie intimidaţi.

Contactat telefonic, anchetatorul Vitalie Căldare a refuzat să spună cum a ajuns dosarul în gestiunea Procuraturii Cimişlia, iar procurorul Valerian Botezatu nu a fost de găsit pentru comentarii.

Jurnalistul Vasile Năstase a aflat în august că are statul de bănuit într-un dosar penal iniţiat de Inspectoratul de Poliţie Cimişlia. Asta după ce un angajat al portalului Today.md a depus o plângere precum că Vasile Năstase, împreună cu alte două persoane, l-ar fi agresat în timpul unei întâlniri cu simpatizanţii Platformei Demnitate şi Adevăr.

Precizăm că, anterior, un ofiţer de urmărire penală al Inspectoratului Naţional de Investigaţii l-a forţat pe Valeriu Caşu, unul dintre cei patru manifestanţi cercetaţi penal după protestele din 24 aprilie, să depună mărturii false împotriva lui Năstase.

De asemenea, un activist civic din raionul Hânceşti a declarat că persoane necunoscute l-au intimidat şi i-au cerut să spună că, în timpul protestelor, reprezentantul Platformei DA le-ar fi dat indicaţii cetăţenilor să arunce cu pietre. Prim-vicepreşedintele PD, Vladimir Plahotniuc, nu a răspuns la telefon pentru a beneficia de dreptul la replică.