Această certitudine a motivat-o să iniţieze o campanie caritabilă. ,,Hrană pentru suflet”. Aşa se numeşte campania pornită de Cristina. După un apel către mamele din Italia, în timp record au fost adunate zeci de pungi cu haine, jucării şi produse alimentare pentru oamenii nevoiaşi. Diaspora a fost sensibilizată cel mai mult de condiţiile în care trăiesc unii bătrâni...

Ironia sorţii! Moldovenii îngrijesc de bătrânii din străinătate, iar bunicii noştri rămân să trăiască drama vieţii singuri. În ajunul sărbătorilor de iarnă, Cristina şi mătuşa ei au cumpărat din banii adunaţi de la conaţionalii stabiliţi peste hotare produse care vor umple farfuriile localnicilor din Cimişeni, Criuleni.

De Crăciun, fiecare îşi doreşte să îi aibă alături pe cei dragi, însă... multe dintre porţile din sat nu au fost deschise de luni de zile. Veaceslav Golovei locuieşte singur. De ani buni nu i-a trecut nimeni pragul casei, iar venirea voluntarilor i-a adus o sclipire în ochi.

Şi cei mai mici locuitori ai satului îl aşteaptă cu sufletul la gură pe Moş Crăciun, iar cadourile... nu au întârziat să ajungă la ei. 130 de copii de la Grădiniţa „Ghiocelul” din Cimişeni au primit în dar jucării, dulciuri şi zeci de scrisori din partea picilor din Italia.

Cristina vine în Moldova mai rar, iar despărţirea de aceste locuri este de fiecare dată tot mai dureroasă.

Cristina Pruteanu se numără printre moldovenii din diasporă care au protestat după cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale pentru că li s-a încălcat dreptul la vot.