Cei doi cântăreţi, cunoscuţi pentru criticile lor la adresa regimului de la guvernare, au fost excluşi din lista celor care urmau să urce pe scenă în cadrul acestui spectacol.

„Îi îndemn pe artişti să dea dovadă de solidaritate şi să boicoteze această acţiune. Se face o mare nedreptate. De fapt, se instaurează cenzura”, a declarat Val Butnaru în cadrul emisiunii sale de la Jurnal TV „Cabinetul din Umbră”.

Precizăm că ieri, interpretul Pasha Parfeni, care luptă deschis împotriva regimului oligarhic de la guvernare şi care la con­cer­tul dedi­cat Zilei Inde­pen­den­ţei în acest an a ieşit pe scena din Piaţa Marii Adu­nări Naţio­nale îmbră­cat într-un tri­cou cu inscrip­ţia #NuPlaha, i-a adresat un mesaj public ministrului Culturii, Monica Babuc, în care îi cere explicaţii.

„Regimul Plahotniuc este o corabie care se îneacă într-un vârtej ameţitor, întărâtat tocmai de astfel de încercări de intimidare. E şi uşor amuzant că o guvernare mafiotă a ajuns să se teamă de un tricou”, a comentat şi Cătălin Josan.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.