Autorii studiului au monitorizat 67 de întreprinderi şi societăţi pe acţiuni cu capital de stat şi au remarcat că o treime dintre acestea nu au răspuns la cererile de informaţii în termenele prevăzute de legislaţie. 

Totodată, experţii de la Transparency International Moldova au constatat că şefii şi membrii consiliilor de administraţie din cadrul mai multor societăţi pe acţiuni primesc salarii colosale, în ciuda faptului că firmele înregistrează pierderi. 

Mai mult decât atât, autorii raportului au remarcat că unele companii de stat prestează servicii care nu corespund profilului de activitate. 
 
Experţii au menţionat, totodată, că mai multe întreprinderi de stat s-au aflat în conflict de interese cu unele firme care au fost selectate în cadrul concursurilor de achiziţii publice. 
 
Studiul Transparency International Moldova urmează să fie transmis Guvernului şi Parlamentului. Experţii le recomandă autorităţile să modifice legislaţia de aşa manieră încât problemele menţionate în raport să fie remediate.