Încă 20 de zile de arest pentru David Davitean

Încă 20 de zile de arest pentru David Davitean
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 31.12.2016 22:15
Fiul preşedintei Diasporei Armene din Moldova va sta încă 20 de zile după gratii. Judecătoria sectorului Centru a prelungit mandatul de arestare pe numele lui David Davitean, acuzat de atac tâlhăresc şi complicitate la tentativa de asasinare a bancherului rus Gherman Gorbunţov.

Davitean a fost adus în instanţă de către mascaţi, iar poliţiştii, care au împânzit holul judecătoriei, au interzis jurnaliştilor să filmeze decizia. Spre deosebire de şedinţele anterioare, de această dată Davitean nu a mai făcut dezvăluiri cutremurătoare despre dosarul Gorbunţov.  

Şedinţa a durat mai bine de şapte ore, iar într-un final judecătorii au decis să prelungească cu încă 20 de zile mandatul de arestare preventivă pe numele lui David Davitean. 

Procurorul de caz nu a fost prezent la pronunţarea deciziei şi nici nu a fost de găsit pentru comentarii. Menţionăm că David Davitean, fiul preşedintei Diasporei Armene din Moldova, este acuzat de complicitate la tentativă de asasinare a bancherului rus Gherman Gorbunţov.

El se declară nevinovat iar familia lui susţine că reţinerea este o formă de şantaj pentru a-l determina pe Vitalie Proca, fostul cumnat al lui Davitean, să nu dezvăluie anumite informaţii despre oligahul Vladimir Plahotniuc.

Liderul PD nu a comentat acuzaţiile. După ce a fost pus sub învinuire în cazul Gorbunţov, Davitean s-a pomenit că figurează şi într-un alt dosar redeschis de procurori, fiind acuzat de atac tâlhăresc.

Cauza a fost iniţiată încă în 2011, dar între timp a fost clasată. Cele două cazuri vor fi examinate în cadrul aceleiaşi proceduri.  

Ştiri similare

Ştiri NON-STOP