Victor Jantovan administrează mai bine de 30 de ani o clădire cu patru niveluri în centrul oraşului Orhei. El susţine că, acum trei zile, s-a pomenit cu sistemul de canalizare blocat de Regia Apă-Canal Orhei şi este de părere că, în acest mod, autorităţile locale se răzbuna pentru faptul ca la alegerile prezidenţiale a plasat un afiş pe clădire cu îndemnul către localnici de a nu boicota scrutinul.

Omul de afaceri susţine că administraţia Întreprinderii Apă-Canal Orhei i-a solicitat o autorizaţie pentru fântâna pe care o are în curte. 

Agenţii economici care arendează spatiile susţin că nu-şi pot desfăşura activitatea. Oamenii sunt revoltaţi şi spun că suportă pierderi majore din această cauză.

Reprezentanţii Centrului de Sănătate Publică şi ai Inspectoratului Ecologic din Orhei veniţi la fata locului au declarat că este pentru prima dată când se confruntă cu o asemenea situaţie şi deocamdată nu ştiu cum să acţioneze. 

Juristul Regiei Apă-Canal Orhei spune însă că nu s-a apropiat de clădire, întrucât nu a fost invitat.

Directorul Regiei Apa-Canal Orhei neagă acuzaţiile şi susţine că a acţionat conform legii, întrucât omul de afaceri nu a prezentat la timp autorizaţia pentru fântâna pe care o are în curte. El a menţionat faptul că va debloca sistemul de canalizare, după ce Victor Jantovan va cumpăra apa potabila doar de la întreprindere şi nu va folosi apa din fântâna proprie.

Victor Jantovan spun că s-a adresat şi la primărie, dar fără rezultat.

Echipa Jurnal TV a încercat să vorbească cu viceprimarul de Orhei Reghina Apostolov, însă nu au găsit-o la locul de muncă.

Omul de afaceri Victor Jantovan a scris o plângere la Poliţie şi susţine că îşi va căuta dreptatea în instanţa de judecată.