„Principalul obiectiv al actualei guvernări în acest moment ar trebui să fie mărirea considerabilă a contribuţiilor sociale de stat în bugetul asigurărilor sociale, dar nu majorarea vârstei de pensionare. Iar ca acest lucru să se întâmple, e necesară creşterea numărului locurilor de muncă, dar şi a salariilor”, a declarat Alexandru Slusari.

Vicepreşedintele PPDA susţine că pentru o economie înfloritoare, guvernarea trebuie să lucreze mult asupra lichidării tuturor schemelor dubioase, să ducă o luptă adevărată contra corupţiei şi să încurajeze businessul legal, iar cei implicaţi în afaceri ilegale să fie pedepsiţi.

„Statul trebuie să creeze o justiţie corectă şi independentă, care va garanta securitatea afacerilor şi va asigura atragerea investitorilor, iar asta înseamnă şi crearea de noi locuri de muncă şi o serie de măsuri de natură economică. Plahotniuc însă nu are nevoie de astfel de reforme, asta însemnând că puterea trebuie să-şi taie craca de sub picioare”, a adăugat Alexandru Slusari.

Totodată, Slusari este de părere că genocidul social trebuie să fie stopat şi într-o perioadă scurtă să fie majorată pensia minimă a cetăţenilor RM până la  nivelul minim de existenţă.

„Platforma DA, nu o singură dată, a propus soluţii pentru rezolvarea acestei probleme. Fără schimbări majore în economie, situaţia din sistemul de pensionare va continua să se înrăutăţească, iar actuala guvernare va trebui să spună că, pentru menţinerea stabilităţii sistemului, dreptul la pensie intervine numai după moarte”, a conchis Alexandru Slusari.