Costul majorăriilor care vor intra în vigoare de la 1 ianuarie 2017 este de peste un milion de lei şi va fi acoperit din bugetele administraţiilor publice locale. Decizia a fost luată astăzi de către Guvern.
 
Totodată, Executivul a aprobat Regulamentul privind modul de stabilire şi plată a ajutorului material unic pentru însănătoşirea persoanelor care au avut de suferit de pe urma catastrofei de la Centrala Atomoelectrică Cernobîl.

Astfel, cuantumul ajutorului material va fi determinat reieşind din salariul mediu lunar pe ţară pentru anul precedent şi va fi stabilit în funcţie de gradul dizabilităţii şi perioada participării persoanelor la lichidarea urmărilor avariei de la Cernobîl.
 
Prin urmare, câte două salarii medii vor primi persoanele cu dizabilităţi severe, accentuate şi medii, 1,5 salarii medii – angajaţii subdiviziunilor de risc, care au rămas cu dizabilităţi de pe urma avariei.

În timp ce persoanele care au participat la lichidarea consecinţelor avariei de la CAE Cernobîl în anii 1986 -1987 vor primi câte un salariu mediu, cei delegaţi în perioada anilor 1988 – 1990 vor primi ajutor material în valoare de 50% din salariul mediu lunar pe ţară pentru anul precedent.