VIDEO

Un avion rus care avea la bord 92 de persoane s-a PRĂBUŞIT în Marea Neagră

Un avion rus care avea la bord 92 de persoane s-a PRĂBUŞIT în Marea Neagră
Sursa: jurnal.md Foto: ria.ru 25.12.2016 10:05
14:04
Update

Motivul pentru care avionul rus s-a prăbuşit în Marea Neagră şi primele imagini cu operaţiunile de salvare

Prăbuşirea în Marea Neagră a avionului militar rus - la bordul căruia se aflau 92 de persoane - ar fi putut fi cauzată de o defecţiune tehnică sau eroarea unui membru al echipajului, dar nu poate fi vorba despre terorism, deoarece avionul era operat de militari, a declarat duminică, în ziua de Crăciun, un oficial rus.

Viktor Ozerov, şeful Comisie pentru Apărare din cadrul Camerei superioare a Parlamentului rus, a declarat, citat de RIA Novosti, că el ”exclude total” terorismul ca posibilă cauză a prăbuşirii, conform AP.

Avionul se afla în drum către baza aeriană rusă din Siria, cu 92 de persoane la bord, atunci când s-a prăbuşit, la scurt timp după decolare, din staţiunea balneară Soci.

Cel puţin un corp a fost găsit, iar Moscova nu spune nimic despre eventuali supravieţuitori.


Ministerul Apărării a publicat lista pasagerilor. Între aceştia se află 64 de membri ai Ansamblului Aleksandrov, inclusiv conducătorul acestuia Valeri Halilov.

Ansamblul Aleksandrov este corul corul oficial al forţelor armate ruse. El include o formaţie de instrumentişi şi o companie de dans.

Avionul, de tip Tupolev-154 aparţine Ministerului Apărării şi ducea corul să susţină un concert la baza aeriană rusă din Siria, a anunţat ministerul.

În total, 84 de pasageri şi opt membri ai echipajului se aflau la bordul aeronavei care a dispărut de pe radare la 20 de minute după ce a decolat de la Soci, la ora locală 5.20 (4.20, ora Moldovei), unde a făcut escală de la Moscova.

Serviciile de Urgenţă au descoperit fragmente ale aeronavei la 1,5 kilometri de litoralul staţiunii, la o adâncime de 50-70 metri, a anunţat ministerul.

Nouă jurnalişti ruşi, inclusiv o echipă de televiziune de la Pervîi Kanal, se aflau printre pasageri.

Ministrul rus al Apărării Serghei Şoigu coordonează personal eforturile de salvare, iar preşedintele rus Vladimir Putin este ţinut la curent prin rapoarte oficiale despre incident.

Tupolev-154 este un avion sovietic cu trei motoare.

Un avion al Ministerului rus al Apărării, care avea la bord 91 de persoane, s-a prăbuşit în Marea Neagră, în largul staţiunii Soci, anunţă postul Russia Today.

Avionul se îndrepta spre Siria. „Resturi ale avionului au fost găsite la adâncimi de 50-70 de metri, la circa 1,5 kilometri de ţărm", a transmis Biroul de presă al Ministerului rus al Apărării.

Cel mai probabil, dintre cele 91 de persoane aflate la bord, niciuna nu a supravieţuit.

Avionul de tip Tupolev Tu-154, decolase de la Soci şi a dispărut de pe ecranele radarelor după circa 20 de minute. Avionul făcuse escală la Soci pentru realimentare, după decolarea iniţială de pe Aerodromul Cikalovski, situat în apropiere de Moscova. Aeronava a dispărut de pe radare în jurul orei 5:40 (4:40, ora Moldovei).

Avionul se îndrepta spre oraşul sirian Latakia. La bord erau 91 de persoane, dintre care 83 de pasageri, în principal membri ai Orchestrei Aleksandrov, care urma să concerteze de Revelion în baza militară rusă Hmeymim (Siria), şi jurnalişti.

„Avionul s-a prăbuşit, probabil, din cauza unei defecţiuni sau a unei erori umane", a declarat un oficial militar citat de site-ul agenţiei Sputnik.

Ştiri similare

Ştiri NON-STOP