Roman Gapeev, consilier local în satul Bulboaca, raionul Anenii Noi, spune că a sesizat Comisia Naţională de Integritate cu privire la faptul că primarul Victor Jereghi, colegul său din Partidul Democrat, îşi administrează propria întreprindere, fapt interzis de lege. Deşi CNI a stabilit în 2015 că alesul local nu a respectat regimul juridic al incompatibilităţii funcţiilor, Jereghi a renunţat abia peste un an la funcţia de administrator de firmă.

Comisia a dispus să-i fie retras mandatul de primar, întrucât s-a conformat regulamentului prea târziu. Funcţionarul nu a fost de acord cu această hotărâre şi a atacat-o la Judecătoria Anenii Noi, care a menţinut decizia.
 
Atât Victor Jereghi, cât şi avocatul său susţin că legea a fost respectată. Mai multe însă primarul nu a vrut să ne spună.

Conflictul dintre Roman Gapeev şi Victor Jereghi a început acum doi ani, după ce consilierul ar fi descoperit o serie de nereguli comise de primar.

Procuratura Anenii Noi a iniţiat o anchetă în acest caz, iar Gapeev spune că este ameninţat de reprezentanţii PD din acest motiv.

Purtătorul de cuvânt al Autorităţii Naţionale de Integritate, Eugen Viţu, a declarat că avocatul instituţiei va contesta la Curtea Supremă de Justiţie hotărârea Curţii de Apel Chişinău. Reprezentanţii Partidului Democrat nu au răspuns la telefon pentru a comenta acuzaţiile.