De asemenea, în document se arată că administraţia publică locală asigură administrarea blocurilor locative cu locuinţe private până la preluarea acestora în administrare de către asociaţia de coproprietari şi exercită controlul asupra calităţii serviciilor prestate de administratori.

Proiectul mai prevede că distrugerea sau deteriorarea intenţionată a bunurilor proprietate comună din interiorul blocurilor de locuinţă se sancţionează cu o amendă de la 30 la 60 de unităţi convenţionale.

Totodată, efectuarea lucrărilor de reconstrucţie, însoţite de zgomot, în încăperile din blocurile locative înainte de ora 8:00 sau încheierea lor după ora 18:00 se sancţionează cu amendă de 50 de unităţi convenţionale pentru persoanele fizice, cu amendă de 100 de unităţi convenţionale pentru persoanele juridice.

Afişarea publicităţii în afara panourilor informaţionale de la blocurile locative va fi sancţionată cu 20 de unităţi convenţionale persoanele fizice, iar cele juridice cu 50-100 de unităţi convenţionale.

Pentru a intra în vigoare, documentul urmează să fie votat şi în lectura a doua.