Soţul ei, care a participat la lichidarea consecinţelor avariei de la Cernobîl, s-a stins din viaţă acum o lună şi nu a mai apucat să primească o locuinţă de la stat, nici după 20 de ani de aşteptare. În prag de sărbători, cei mici visează la o casă în care să se simtă în siguranţă, iar copilăria să nu mai fie umbrită de griji. 

Liubov Petraşcu a rămas singură în faţa vitregiilor sorţii, după ce soţul ei, care în ultimii ani a lucrat medic anestezist la Institutul de Medicină Urgentă din capitală, a pierdut lupta cu cancerul. Singurul venit al familiei este o indemnizaţie de doar 1.200 de lei. Banii abia dacă le ajung pentru mâncare, iar de plata chiriei nici nu poate fi vorba. Aşa că femeia şi cei patru copii aşteaptă din clipă în clipă sa evacuaţi din apartament. 

În ultimii ani, Eugen Petraşcu a lucrat în calitate de anestezist la Institutul de Medicină Urgentă din capitală. Între anii 1986-1988, a participat la lichidarea consecinţelor avariei de la Cernobîl, iar în 1992 - la războiul de la Nistru. În 1996 a fost înscris de pretura sectorului Centru în lista celor care trebuie primească o locuinţă de la stat. De atunci, însă, angajamentele autorităţilor locale au rămas doar pe hârtie. 

În prag de Crăciun, vrem să le aducem zâmbete celor patru copii ai familiei Petraşcu. Împreună, îi putem ajuta. Oricine îşi doreşte să le ofere sprijin o poate face prin transfer bancar sau apelând la numărul de telefon de mai jos. "Moş Crăciun există, Moş Crăciun eşti tu!" 

BC "Moldova-Agroindbank" S. A.
Filiala "M. Eminescu", Chişinău
IBAN: MD28AG000000022522853774
Cont: 22522853774
Beneficiară: Petraşcu Liubov
Telefon: 060 96 11 44