„Ne exprimăm profunda indignare faţă de declaraţiile publice ale Mitropolitului Vladimir, Eparhului Marchel, protoiereilor Roman Pintilii, Ioan Grigoraş şi altora din cadrul Mitropoliei Moldovei, care, în mod public şi sistematic, se implică activ în viaţa politică din Republica Moldova. În special, implicarea acestora ţine de agitaţia electorală desfăşurată în favoarea candidatului Partidului Socialiştilor din Republica Moldova, Igor Dodon, prin acţiuni evidente de favorizare şi susţinere activă din numele Mitropoliei Moldovei”, se arată în textul petiţiei.

Semnatarii reamintesc că acesta nu este primul caz când reprezentanţi ai Mitropoliei Moldovei se implică în campania electorală, amintind că în luna mai 2014 Mitropolitul Vladimir l-a susţinut pe Serafim Urechean la alegerile locale.

Totodată, persoanele care au semnat petiţia condamnă implicarea Mitropoliei în politică, dar şi discursurile pline de ură şi instigare la dezbinare socială, prin intermediul cărora îşi arată susţinerea.

„Considerăm că implicarea deschisă în viaţa politică de către Biserica Ortodoxă este intolerabilă. Iar odată ce această instituţie încalcă legea în mod vădit, statul urmează să aplice pârghiile legale prevăzute pentru a trata acest cult religios în acelaşi mod ca pe oricare alt agent economic, care activează, realizează venituri şi nu achită impozitele şi taxele obligatorii, lezând drepturile persoanelor faţă de care comite ilegalităţi”, mai spun autorii petiţiei.

Petiţia o puteţi găsi pe site-ul www.petitieonline.com