Vale­riu Doa­gă, tatăl Aure­li­ei, sus­ţi­ne că fata lui nu mai este în via­ţă din decem­brie 2003. Cu toa­te aces­tea, Comi­sia Elec­to­ra­lă Cen­tra­lă i-a tri­mis la domi­ci­liu o invi­ta­ţie să par­ti­ci­pe la scru­ti­nul pre­zi­den­ţi­al din 30 octom­brie. Fami­lia Aure­li­ei a mers la sec­ţia de vota­re şi a con­sta­tat că nume­le ei se regă­seş­te în lis­ta elec­to­ra­lă. Le-au cerut expli­ca­ţii func­ţio­na­ri­lor, dar aceştia le-au cerut să adu­că un cer­ti­fi­cat de deces, aşa încât să aibă un temei legal pen­tru a o scoa­te din ace­le lis­te. Băr­ba­tul sus­ţi­ne că este pen­tru pri­ma dată în aceşti 13 ani când Aure­lia se regă­seş­te în lis­te­le ale­gă­to­ri­lor.

Soli­ci­ta­ţi să comen­te­ze acest caz, Rodi­ca Sâr­bu, şefa direc­ţi­ei comu­ni­ca­re din cadrul CEC, sus­ţi­ne că nu au mai avut ase­me­nea sesi­ză­ri şi că cetă­ţe­nii în cau­ză tre­bu­ie să adu­că un act care pro­bea­ză că per­soa­na nu mai este în via­ţă şi va fi scoa­să din lis­te­le elec­to­ra­le de bază.

Con­form date­lor făcu­te publi­ce de CEC, numă­rul total de ale­gă­tori înscri­şi în Regis­trul de Stat al Ale­gă­to­ri­lor la 22 august 2016 este de 3 237 032. Prin com­pa­ra­ţie, la ale­ge­ri­le par­la­men­ta­re din 2005 erau cu 966.364 ale­gă­to­ri mai puţi­ni.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.