„Cu toţii cunoaştem că pe 30 octombrie au avut loc alegerile prezidenţiale. Datorită acestui eveniment, s-a constatat că mai mult de jumătate dintre tinerii Republicii Moldova nu au ieşit la vot, deoarece nu li s-a permis să voteze acolo unde îşi fac studiile”, spun organizatorii.

„În ultimele zile, tinerii au fost acuzaţi pentru acest fapt şi li s-a zis că sunt indiferenţi şi nepăsători. Din aceasta cauză, venim cu un mesaj către toţi tinerii din Republica Moldova. Dragi prieteni, noi nu suntem indiferenţi şi nepăsători, nouă ni s-a îngrădit dreptul la vot, dreptul la viitor. Votul nostru contează! Noi suntem viitorul acestei ţări. Ne adresăm tuturor tinerilor cărora le pasă de ţară asta, haideţi să arătăm sistemului corupt că noi suntem o forţă. Trebuie să ne apăram dreptul de a vota, de a schimba ceva în ţara asta, în care mişună corupţia, cumetrismul şi nepotismul. Oare nu v-aţi saturat de acest sistem, care ne pune beţe în roate”, spun tinerii.

Candidatul comun al forţelor antioligarhice, Maia Sandu, a venit cu mai multe solicitări către CEC şi Parlament pentru a facilita modul de votare în turul II al alegerilor prezidenţiale. Printre cerinţe a fost şi posibilitatea studenţilor şi elevilor de a vota în turul doi al alegerilor prezidenţiale în localitatea în care îşi fac studiile, însă CEC a respins cererea.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.