Printre oamenii de cultură care îi îndeamnă pe concetăţenii noştri să-şi exercite dreptul constituţional sunt interpretul Pasha Parfeni, precum şi actorii Dana Ciobanu şi Anatol Durbală.

„Eu nu voi vorbi despre dezamăgire politică, despre apatie şi oboseală politică, voi vorbi despre ceea ce simt şi simt că dreptul meu la vot, opţiunea mea electorală nu-mi aparţine în totalitate. E dreptul copilului meu de a rămâne în ţara în care s-a născut. Pe 13 noiembrie eu ies la vot. Cred că Moldova, eu, copilul meu, familia mea, noi toţi merităm cu adevărat ceva mai bun”, a declarat prezentatoarea Dana Ciobanu.

„Toţi cei care se consideră prea deştepţi ca să facă politică sau să meargă la alegeri, se condamnă într-un final la situaţia în care pentru ei votează cei pe care-i consideră proşti. Ţara are nevoie de votul tău, care poate fi decisiv”, a afirmat interpretul Pasha Parfeni.

„E nevoie să facem un efort toţi împreună şi unul mai mare decât pur şi simplu să stăm acasă şi să ne revoltăm pe Facebook: Văleu, văleu... Aşa că hai, lăsaţi gadgeturile, barurile, discotecile şi mergeţi pe 13 la vot”, consideră Anatol Durbală.

Campania naţională „Fiţi eroi în turul doi" este realizată de Jurnal TV.