O decizie în acest sens a fost luată de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor în cadrul unei şedinţe cu inginerul şef al ÎS „Urban Proiect” şi proprietarul depozitului.

„În perioada imediată ÎS „Urban Proiect” va elabora proiectul tehnic de demolare a nivelelor 4 şi 5 ale blocului, iar, ulterior, proprietarul va contracta o firmă pentru a începe lucrările de demontare. Proiectul tehnic va fi elaborat, în regim de urgenţă, pentru ca să prevenim prăbuşirea panourile exterioare pe partea carosabilă. Am recomandat proprietarului să contracteze o firmă ce dispune de toate mecanismele şi tehnica performantă pentru ca efectuarea lucrărilor de demontare să nu afecteze structura nivelelor inferioare şi pentru a evita prăbuşirea progresivă”, a menţionat viceministrul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor. 

Totodată, funcţionarul a precizat că mai mulţi experţi tehnici calificaţi se vor deplasa la faţa locului pentru a analiza starea tehnică a elementelor de construcţii de la nivelele 1-3 şi vor recomanda, la necesitate, consolidarea structurii de rezistenţă, precum şi vor stabili condiţii ulterioare de exploatare.

Potrivit proprietarului depozitului, nivelele demolate nu vor fi reconstruite.

Amintim că după examinarea preliminară a clădirii avariate, autorităţile au interzis accesul în depozit, starea tehnică a construcţiilor portante la nivelul 4 şi parţial la nivelul 5 fiind nesatisfăcătoare, în stare avariată cu risc de prăbuşire.